Si të përdorni linjat e trendit për të tregtuar tërheqjet në Pocket Option?

Si të përdorni linjat e trendit për të tregtuar tërheqjet në Pocket Option?

Tregtarët përdorin ndihmën e shumë mjeteve të ndryshme për të kryer një analizë të saktë të tregut. Një nga mjetet e tilla është një linjë trendi. Është vija e vizatuar në grafik që tregon pjerrësinë në një seri të njëpasnjëshme shandanësh. Linja e trendit mund të formojë bazën e strategjisë së tregtimit. Dhe artikulli i sotëm ka të bëjë me përdorimin e linjave të trendit për të tregtuar tërheqje në platformën Pocket Option.

Vizatimi i vijës së trendit në grafikun e çmimeve

Një linjë trendi është një linjë që lidh nivelet e ulëta ose të larta të çmimit. Nëse çmimi formohet i ulët, më pas i lartë dhe një më i ulët më pas, ju mund të bashkoheni me uljet dhe do të merrni një linjë trendi që tregon lëvizjen e sipërme të çmimit.

Nëpërmjet trendit rënës, çmimi do të formohet i lartë, pasues i ulët dhe më pas ulet i lartë. Do të merrni një linjë trendi duke lidhur majat.

Tregtimi me linjat e trendit

Ju mund të përdorni linjën e trendit për të gjetur pikat më të mira për të hapur pozicionin tuaj të tregtimit. Duhet të prisni që qiri të prekë vijën e trendit për herë të tretë. Blini gjatë trendit rritës në prekjen e tretë të linjës së trendit nga një qiri dhe shisni gjatë trendit në rënie.

Konsideroni foton më poshtë.

Si të përdorni linjat e trendit për të tregtuar tërheqjet në Pocket Option?
Blerje dhe shitje efektive në linjat e trendit

Situata e parë tregon tendencën në rritje. Pikat numër 1 dhe 2 ju ndihmojnë në vizatimin e vijës së trendit. Pika e tretë është se ku duhet të hapni një pozicion blerjeje.

Tendenca rënëse përfaqësohet në situatën e dytë. Në mënyrë të ngjashme, pikat numër 1 dhe 2 përdoren për të identifikuar një linjë trendi. Hapni një pozicion shitje kur qiri prek vijën në pikën e cila përshkruhet si numri 3.

Për të konfirmuar pozicionin tuaj, kërkoni për modele shtesë të shandanit, si qiri që mbyt ose qiri i keq.

Strategjia e tërheqjes për tregti të gjata

Shihni grafikun shembullor më poshtë. Ju mund të shihni nivelin e ulët në grafik. Pastaj çmimi po rritet dhe pas njëfarë kohe krijon një nivel më të ulët. Lidhni nivelet e ulëta dhe do të merrni një linjë trendi. Tani, prisni për tërheqjen në linjën e trendit. A e keni vënë re këtë shirit të fortë bullish (3)? Kjo është një pikë e përkryer për të shkuar gjatë.

Si të përdorni linjat e trendit për të tregtuar tërheqjet në Pocket Option?
Shirit i fortë bullish në linjën e trenditVendosni humbjen e ndalimit poshtë shiritit të pinit që është formuar në vijën e trendit. Synoni fitimin në nivelin e lartë të mëparshëm. Sa më i lartë raporti i shpërblimit ndaj rrezikut, aq më mirë.

Si të përdorni linjat e trendit për të tregtuar tërheqjet në Pocket Option?
Një raport i lartë shpërblimi ndaj rrezikut është çelësi i suksesit

Strategjia e tërheqjes për tregtitë e shkurtra

Për të hapur një tregti të shkurtër duhet të prisni për trendin rënës. Kërkoni për të lartë, pastaj të ulët dhe pastaj më të ulët të lartë. Duke lidhur majat, do të merrni linjën e trendit. Detyra juaj tani është të vëzhgoni grafikun dhe të prisni për tërheqjen në vijë. Në shembullin tonë më poshtë, modeli i rrëshqitjes u shfaq në linjën e trendit. Këtu duhet të hapni një tregti të shkurtër.

Si të përdorni linjat e trendit për të tregtuar tërheqjet në Pocket Option?
Modeli bearish që mbulon në linjën e trendit

Vendosni humbjen tuaj të ndalimit pikërisht mbi modelin që ka përfshirë. Merrni fitimin duhet të vendoset në nivelin e ulët të mëparshëm. Raporti i shpërblimit ndaj rrezikut është sërish mjaft i favorshëm.

Si të përdorni linjat e trendit për të tregtuar tërheqjet në Pocket Option?
Gjithmonë vlerësoni raportin e shpërblimit ndaj rrezikut përpara se të hyni në tregti

Fjalët e fundit

Tregtimi i tërheqjeve me linjat e trendit është një strategji mjaft e thjeshtë. Mjafton të ndiqni disa hapa dhe do ta zotëroni atë brenda një kohe të shkurtër.

Së pari, vizatoni një vijë trendi duke lidhur nivelet e ulëta ose të larta në grafikun e çmimeve.

Më pas, prisni për tërheqjen në vijën e trendit dhe gjithashtu për të përfshirë modelin ose qiriun e lig.

Më pas, vendosni humbjen e ndalimit dhe merrni fitim. Vlerësoni raportin e shpërblimit ndaj rrezikut. Ju dëshironi që ajo të jetë shumë e lartë.

Praktikoni përdorimin e tërheqjeve në strategjinë e linjës së trendit në llogarinë demo të "Pocket Option". Kjo llogari është pa pagesë dhe furnizohet me para virtuale. Kjo ju lejon të provoni strategji të reja në një mjedis pa rrezik. Pasi të jeni të sigurt në përdorimin e tërheqjeve në tregti, kaloni në llogarinë e drejtpërdrejtë dhe fitoni fitime. Na tregoni në seksionin e komenteve më poshtë se si ju pëlqen strategjia e sotme.

Thank you for rating.
PËRGJIGJE NJË KOMENT Anulo përgjigjen
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!
Lini një koment
Ju lutemi shkruani emrin tuaj!
Ju lutemi shkruani një adresë të saktë emaili!
Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Kërkohet fusha g-recaptcha!