Pocket Option повлече - Pocket Option North Macedonia - Pocket Option Северна Македонија

Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Во Pocket Option, се стремиме да ви понудиме доволно опции за да можете да вршите трансакции како што сакате. Ние исто така нудиме широк спектар на начини на плаќање специфични за вашата земја и брзо време на обработка на трансакциите.


Како да се повлечете од џебната опција

Одете до страницата „Финансии“ - „Повлекување“.

Внесете го износот за повлекување, изберете достапен начин на плаќање и следете ги упатствата на екранот за да го завршите вашето барање. Имајте предвид дека минималниот износ за повлекување може да варира во зависност од начинот на повлекување.

Наведете ги ингеренциите на сметката на примачот во полето „Број на сметка“.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.


Повлечете се од џебната опција користејќи банкарски трансфер

Дознајте како можете да користите банкарски трансфери за да повлекувате средства со вашата трговска сметка на Pocket Option.

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција за банкарски трансфер од полето „начин на плаќање“ за да продолжите со вашето барање и следете ги упатствата на екранот. Ве молиме контактирајте ја вашата локална банкарска канцеларија за детали за банката.

Изберете начин на плаќање, внесете го износот и поставете го вашето барање за повлекување.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.

Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.

Повлечете се од џебната опција користејќи Visa/Mastercard

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција Visa/Mastercard од полето „Начин на плаќање“ за да продолжите со вашето барање и следете ги упатствата на екранот.

Ве молиме имајте предвид : во одредени региони, потребна е потврда на банкарска картичка пред да се користи овој метод за повлекување. Погледнете го како да се потврди потврдата на банкарска картичка.

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.


Изберете картичка, внесете ја сумата и креирајте барање за повлекување. Имајте предвид дека во одредени случаи може да бидат потребни до 3-7 работни дена за банката да го обработи плаќањето со картичка.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.

Повлечете се од џебната опција користејќи е-плаќање

Електронските плаќања стануваат многу популарни поради нивната брзина и практичност за корисникот. Безготовинските плаќања заштедуваат време, а исто така се многу лесни за извршување. Подолу е упатството за повлекување преку е-плаќања.

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција eWallet од полето „Начин на плаќање“ за да продолжите со вашето барање и следете ги упатствата на екранот.

Изберете начин на плаќање, внесете го износот и креирајте барање за повлекување.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option

Внимание: ако креирате барање за повлекување додека имате активен бонус, тоа ќе биде одбиено од состојбата на вашата сметка.


Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.

Повлечете се од џебната опција користејќи криптовалута

Повлекувањата на криптовалутите се достапни 24/7 на Pocket Option. Во оваа статија, ќе ви покажеме како можете да го повлечете биткоинот од Pocket Option во вашиот личен паричник на Bitcoin.

На страницата Финансии - повлекување , изберете опција за криптовалута од полето „начин на плаќање“ за да продолжите со плаќањето и следете ги упатствата на екранот.

Изберете „Bitcoin“, внесете ја сумата и Bitcoin адресата што сакате да ја повлечете.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Откако ќе кликнете Продолжи, ќе го видите известувањето дека вашето барање е наредено во редица.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Може да отидете во Историја за да ги проверите вашите најнови повлекувања.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Валута за обработка на повлекување, време и применливи такси

Трговските сметки на нашата платформа моментално се достапни само во УСД. Сепак, можете да повлечете средства на вашата сметка во која било валута, во зависност од начинот на плаќање. Најверојатно средствата ќе се конвертираат во валутата на вашата сметка веднаш по примањето на уплатата. Ние не наплаќаме никакви трошоци за повлекување или конверзија на валута. Сепак, системот за плаќање што го користите може да примени одредени такси. Барањата за повлекување се обработуваат во рок од 1-3 работни дена. Меѓутоа, во некои случаи, времето за повлекување може да се зголеми до 14 работни дена и ќе бидете известени за тоа на пултот за поддршка.

Додавање нова картичка за повлекување

По завршувањето на бараната верификација на картичката, можете да додадете нови картички на вашата сметка. За да додадете нова картичка, едноставно одете до Help - Support Service и креирајте ново барање за поддршка во соодветниот дел.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option

Откажување на барање за повлекување

Може да го откажете барањето за повлекување пред статусот да се смени во „Заврши“. За да го направите тоа, отворете ја страницата Финансиска историја и префрлете се на приказот „Повлекувања“.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Најдете го повлекувањето што чека и кликнете на копчето Откажи за да го отфрлите барањето за повлекување и да ги вратите средствата на вашето салдо.


Промена на деталите на сметката за плаќање

Имајте предвид дека можете да повлечете средства преку методите што претходно сте ги користеле за депонирање на вашата трговска сметка. Ако има ситуација кога повеќе не можете да добивате средства на претходно користените детали за сметката за плаќање, слободно контактирајте го пултот за поддршка за да ги одобрите новите акредитиви за повлекување.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option

Решавање проблеми со повлекување

Ако сте направиле грешка или сте внеле неточни информации, можете да го откажете барањето за повлекување и потоа да поставите ново. Видете го делот Откажување барање за повлекување.

Во согласност со политиките за AML и KYC, повлекувањата се достапни само за целосно проверени клиенти. Ако вашето повлекување е откажано од менаџер, ќе има ново барање за поддршка каде што ќе можете да ја најдете причината за откажувањето.

Во одредени ситуации кога плаќањето не може да се испрати до избраната исплата, специјалист за финансии ќе побара алтернативен начин за повлекување преку пултот за поддршка.

Ако не сте примиле исплата на наведената сметка во рок од неколку работни дена, контактирајте го пултот за поддршка за да го разјасните статусот на вашиот трансфер.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option

Како да депонирате пари на џебна опција

Надополнувањето на депозит или трговска сметка е достапно на различни начини. Главниот критериум за пристапност е регионот на клиентот, како и тековните поставки за прифаќање плаќања на платформата.

За да направите депозит, отворете го делот „Финансии“ во левиот панел и изберете го менито „Депозит“.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Изберете пригоден начин на плаќање и следете ги упатствата на екранот за да го завршите плаќањето. Ве молиме имајте предвид дека минималниот износ на депозит варира во зависност од избраниот метод, како и од вашиот регион. Некои начини на плаќање бараат целосна потврда на сметката.

Износот на вашиот депозит може соодветно да го зголеми нивото на вашиот профил. Кликнете на копчето „Сompare“ за да ги видите дополнителните функции на повисоко ниво на профил.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option

Внимание : Ве молиме имајте предвид дека од безбедносни причини повлекувањето е достапно само преку истите начини на плаќање кои претходно биле користени за депозити.


Депозит на џебна опција користејќи банкарски трансфер

Можете да ја надополнувате вашата сметка на Pocket Option бесплатно со банкарски трансфер. На страницата Финансии - депозит, изберете жица за да продолжите со плаќањето.

Внесете ги бараните банкарски податоци и во следниот чекор ќе добиете фактура. Платете ја фактурата користејќи ја вашата банкарска сметка за да го комплетирате депозитот.

Внимание : За одредени земји и региони, методот на банкарски депозит бара целосна проверка на сметката. Минималниот износ на депозит исто така варира.

Внимание : Може да поминат неколку работни дена за да го прими трансферот од нашата банка. Откако ќе се примат средствата, состојбата на вашата сметка ќе се ажурира.

Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ве пренасочи на нова страница. Внесете ја вашата сметка за да се најавите во вашата банка.

Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option

Депозит на џебна опција со помош на Visa/Mastercard

Ако го правите вашиот прв депозит на Pocket Option, обидете се прво да испратите мала сума пари за да се запознаете со процесот и да бидете сигурни дека сè работи правилно.

Може да биде достапен во неколку валути во зависност од регионот. Сепак, салдото на вашата трговска сметка ќе се финансира во УСД (се применува конверзија на валута).

Внимание : За одредени земји и региони, методот на депозит Visa/Mastercard бара целосна потврда на сметката пред употреба. Минималниот износ на депозит исто така варира.

Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ве пренасочи на нова страница за да ја внесете вашата картичка.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Откако ќе заврши плаќањето, ќе бидат потребни неколку моменти да се појави на состојбата на вашата трговска сметка.

Депонирајте на џебна опција користејќи електронски плаќања

За да се надополни сметката на Pocket Option потребни се само неколку допири:

следете ги упатствата на екранот за да го завршите плаќањето. Повеќето плаќања се обработуваат веднаш. Во спротивно, можеби ќе треба да го наведете ID на трансакцијата во барање за поддршка.

Внимание : За одредени земји и региони, методот на депозит на еПаричник бара целосна проверка на сметката. Минималниот износ на депозит исто така варира.

Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ве пренасочи на нова страница за да ја внесете адресата на е-пошта и лозинката на вашата сметка на Advcash и кликнете на копчето „НАЈГЛЕДИ СО ADV“.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Откако ќе заврши плаќањето, ќе бидат потребни неколку моменти да се појави на состојбата на вашата трговска сметка.


Депонирајте на џебна опција користејќи криптовалути

Пред да ги надополните вашите средства на Pocket Option, ве молиме имајте на ум дека Pocket Option моментално ги поддржува следните криптовалути:

Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Изберете ја крипто валутата што сакате да ја депонирате.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Внесете ја сумата, изберете го подарокот за депозит и кликнете „Продолжи“.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Откако ќе кликнете на „Продолжи“, ќе ги видите износот и адресата за депонирање на Pocket Option. Копирајте ги и залепете ги овие информации во платформата од која сакате да се повлечете.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Одете во Историја за да го проверите вашиот најнов депозит.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option

Внимание : ако вашиот депозит во криптовалута не се обработи веднаш, контактирајте ја службата за поддршка и обезбедете го хашот за ID на трансакцијата во текстуалната форма или прикачете URL-врска до вашиот трансфер во истражувачката блок.


Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Валута за обработка на депозитите, времето и применливите надоместоци

Трговската сметка на нашата платформа моментално е достапна само во УСД. Сепак, можете да ја надополнувате вашата сметка во која било валута, во зависност од начинот на плаќање. Средствата ќе се конвертираат автоматски. Ние не наплаќаме никакви такси за депозит или конверзија на валута. Сепак, системот за плаќање што го користите може да примени одредени такси.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option

Примена на промотивен код за бонус за депозит

За да примените промотивен код и да добиете бонус за депозит, треба да го залепите во полето за промотивен код на страницата за депозит.

Условите за бонусот за депозит ќе се појават на екранот.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Завршете ја вашата уплата и бонусот за депозит ќе биде додаден на износот на депозитот.


Избор на ковчег со трговски предности

Во зависност од износот на депозитот, можете да изберете ковчег што ќе ви даде случаен асортиман на предности за тргување.

Прво изберете начин на плаќање и на следната страница ќе имате избор на достапни опции за ковчези.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Доколку депонираниот износ е поголем или еднаков на наведеното во барањата за ковчег, ќе добиете подарок автоматски. Состојбите на градите може да се видат со избирање на градите.


Решавање проблеми со депозит

Ако вашиот депозит не е обработен веднаш, одете до соодветниот дел од нашата служба за поддршка, поднесете ново барање за поддршка и наведете ги потребните информации во формуларот.
Како да повлечете и да направите депозит пари на Pocket Option
Ќе ја испитаме вашата уплата и ќе ја завршиме што е можно поскоро.
Thank you for rating.